MOTOR FILTERS CO

Ιούνιος 1998

Η ιστορία μας ξεκινάει στις 3 Ιουνίου 1998, όταν ο ιδρυτής της MOTOR FILTERS CO, Προκόπιος Στάθης, ξεκίνησε την δική του επιχείρηση στην Αθήνα-Κολωνός, Θρασυμάχου 7.

Σκοπός της εταιρείας είναι η εισαγωγή και η χονδρική διανομή φίλτρων και λιπαντικών. Ο κ. Προκόπιος Στάθης είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Motor Filters Co από τότε και ο κ. Στέλιος Μιχελιουδάκης, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Μιχελιουδάκης Α.Ε. στην Αθήνα, συμμετείχε στην εταιρεία ως ετερόρρυθμος εταίρος. Τα εμπορικά σήματα που εισήγαγε η εταιρεία ήταν: φίλτρα Luber-finer / Champ από τις ευρωπαϊκές τους κεντρικές αποθήκες στη Γερμανία, φίλτρα Clean (Delgrosso SpA) Ιταλία, κορεάτικα και ιαπωνικά φίλτρα από κατασκευαστές φίλτρων της Ασίας, φίλτρα Jura / HiFi από τη Γαλλία και επίσης λιπαντικά με ιδιωτική ετικέτα Comet από την VPS International BV στην Ολλανδία. Μέχρι το τέλος του 2002 ξεκινήσαμε επίσης μια συνεργασία με την ιταλική εταιρεία FAI Filtri που είναι κατασκευαστής διαχωριστήρων αέρα / ελαίου καθώς και υδραυλικών φίλτρων.

Την 1η Αυγούστου 2001, η Κα Σύλβια Κάιζερ, η οποία ήταν Διευθυντής Πωλήσεων και Διευθυντής Εξυπηρέτησης Πελατών της Luber-finer Filter GmbH στη Γερμανία, προσχώρησε στην εταιρεία και εργάζεται από τότε ως Διευθυντής Προμηθειών της Motor Filters Co. Το 2006 ανέλαβε την εταιρική συμμετοχή του Στέλιου Μιχελιουδάκη και έγινε εταίρος της εταιρείας.

 

 

Τον Φεβρουάριο του 2003, η Motor Filters Co σταμάτησε την εισαγωγή τον φίλτρων Clean από την Ιταλία και ξεκίνησε τη διανομή των φίλτρων Hengst από τη Γερμανία.

 

Με το κλείσιμο της ευρωπαϊκής έδρας της Luber-finer ΗΠΑ το 2004, προέκυψε η ανάγκη εισαγωγής τον φίλτρων Luber-finer σε πλήρη φορτία εμπορευματοκιβωτίων απευθείας από την Champion Laboratories / Luber-finer, Albion / IL, ΗΠΑ. Δεδομένου ότι η σημερινή θέση στον Κολωνό δεν ήταν κατάλληλη και εύκολα προσβάσιμη για τη διαχείριση εμπορευματοκιβωτίων, αποφασίσαμε να μεταφέρουμε την έδρα της εταιρείας στην οδό Αγίου Σάββα στην Αθήνα το Δεκέμβριο του 2004.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σεμινάριο Τεχνικής Κατάρτισης / Προϊόντος με τους Έλληνες διανομείς της Luber-finer, που πραγματοποιήθηκε από τον Scott Simmonds, Διευθυντή Luber-finer Sales, στην Αθήνα το 2005:

 

Κατά τα έτη 2005 και 2007, η Motor Filters Co συμμετείχε στην Έκθεση Fetec για τον Βιομηχανικό και Εργοστασιακό Εξοπλισμό στο Metropolitan Expo Center της Αθήνας με την γκάμα προϊόντων μας “Βιομηχανική διήθηση“.

 

 

Luber-finer σεμινάριο προϊόντων στο Albion / Il, το 2008 όπου συμμετείχαν ο Προκόπιος και ο γιος του Αλέξανδρος.

 

Τον Ιούνιο του 2008 – με την ευκαιρία της 10ης επετείου μας – πραγματοποιήσαμε μια αυθόρμητη εκδήλωση στην εταιρεία μας με ορισμένους πελάτες και φίλους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο νεότερος γιος του Προκοπίου, Αλέξανδρος Στάθης, σπούδασε Διοίκηση επιχειρήσεων και Marketing στο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο IST Studies (University of Hertfordshire) στον Πειραιά από τον Οκτώβριο του 2006 έως τον Σεπτέμβριο του 2009. Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, προσχώρησε στην εταιρεία το 2010. Εδώ είναι μερικές φωτογραφίες της τελετής αποφοίτησης του:

 

Το 2011 αποφασίσαμε να εγκαταλείψουμε τη μάρκετινγκ φιλοσοφία μας να έχουμε τη δική μας μάρκα λιπαντικών με ιδιωτική ετικέτα και αρχίσαμε να εργαζόμαστε με το εμπορικό σήμα Rymco, το οποίο υπήρξε ήδη εμπορικό σήμα λιπαντικών της VPS International BV. Η μάρκα Rymco μετονομάστηκε από τη VPS σε Rymax τον Φεβρουάριο του 2015 και αυτή είναι η μάρκα λιπαντικών που εξακολουθούμε να διανέμουμε μέχρι σήμερα.

Το καλοκαίρι του 2011, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, μεταφέραμε την εταιρεία στον Ασπρόπυργο που βρίσκεται 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το κέντρο της Αθήνας. Στη βιομηχανική περιοχή του Ασπροπύργου υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός αποθηκών, συνέργεια επισκευής φορτηγών, εργοστάσια ανακύκλωσης, εταιρείες μεταφορών, εφοδιαστικές εταιρείες, χονδρέμποροι, μικρές κατασκευαστικές εταιρείες και άλλες βιομηχανικές επιχειρήσεις, και γι’ αυτό αποφασίσαμε να φέρουμε την εταιρεία μας πιο κοντά στους πελάτες μας. Ταυτόχρονα, εκτός από την ήδη υπάρχουσα χονδρική πώληση, ξεκινήσαμε τις λιανικές πωλήσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μια άλλη σημαντική επιτυχία ήταν η επέκταση της γκάμας προϊόντων μας με τα παγκόσμιου φήμης φίλτρα Donaldson Filtration το έτος 2014, όταν γίναμε και εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την ίδια χρονιά, το 2014 ιδρύσαμε την πρώτη μας θυγατρική στο Κορωπί, Ανατολική Αττική, κοντά στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Η θυγατρική αυτή διοικείται από τον Αλέξανδρο Στάθη και προσφέρει την πλήρη σειρά προϊόντων της Motor Filters Company μαζί με μπαταρίες αυτοκινήτων σε σύγχρονες εγκαταστάσεις.

 

Ιούνιος 2018

«Δεν υπάρχει μέλλον χωρίς παρελθόν»

Επιτρέψτε μας να ολοκληρώσουμε με ένα συμπέρασμα σχετικά με την ανάπτυξη της εταιρείας Motor Filters Co, 20 χρόνια μετά την ίδρυσή της. Η επιτυχία της εταιρείας και η συνεχής ανάπτυξή της οφείλονται σε ένα συνδυασμό καινοτόμων προϊόντων και ισχυρών εμπορικών σημάτων. Η αποστολή της εταιρείας είναι να διατηρήσει την ηγετική θέση της ως αξιόπιστη και σεβαστή εταιρεία στον τομέα της, με συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών της, σεβόμενη τον πελάτη με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.
Έχουμε κατορθώσει να προσφέρουμε προσιτά και ποιοτικά προϊόντα που συνεχίζουν να κερδίζουν την εμπιστοσύνη και την προτίμηση των καταναλωτών. Το όραμά μας είναι η απόλυτη ικανοποίηση των πελατών μας, η οποία διασφαλίζει μια συνεχή κερδοφόρα και συνεχή υγιή ανάπτυξη της εταιρείας μας. Με την εστίαση στον πελάτη, η Motor Filters Company συνεχίζει δυναμικά, αναπτύσσει νέες δραστηριότητες και βελτιώνει τη δική της ξεχωριστή πορεία στην ελληνική αγορά.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πελάτες και τους προμηθευτές μας για την εμπιστοσύνη τους και να εκτιμήσουμε ειλικρινά την αφοσίωσή σας στην επιχειρηματική μας δραστηριότητα. Στους υπαλλήλους μας: Συγχαρητήρια για την επίτευξη αυτής της επετείου μαζί μας! Γνωρίζουμε ότι έχετε εργαστεί σκληρά για αυτό το επίτευγμα και εκτιμούμε πραγματικά την αφοσίωσή σας. Η επιτυχία μας δεν θα ήταν δυνατή χωρίς εσάς.