MOTOR FILTERS CO

Σίγουρα θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι το παγωτό και το καλοκαίρι πάνε πακέτο, γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο δροσιστικό και νόστιμο από ένα παγωτό σε μια καυτή καλοκαιρινή μέρα. Αν αναρωτιέστε τώρα πώς το παγωτό και το καλοκαίρι πάνε πακέτο και με τα φίλτρα της DONALDSON,  θα σας δείξουμε εμείς ότι πίσω από κάθε χωνάκι παγωτό που τρώτε είναι μια εφοδιαστική αλυσίδα ψύξης με μαμούθ αναλογίες.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η διαδικασία που χρειάζεται από την παραγωγή παγωτού, μέχρι που τελικά θα είσαστε στην θέση να το απολαύσετε;

Η εφοδιαστική αλυσίδα του παγωτού είναι μια από τις πλέον απαιτητικές στη βιομηχανία τροφίμων. Το παγωτό είναι ένα πολύ ιδιαίτερο καταναλωτικό προϊόν, καθώς έχει δύο χαρακτηριστικά τα οποία το διαφοροποιούν έντονα από τα υπόλοιπα τρόφιμα: α) έχει σχετικά μικρή περίοδο κατανάλωσης που συμπίπτει –χονδρικά– με το καλοκαίρι και β) παραμένει καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του σε αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες ψύξης. Η σωστή λειτουργία της ψυκτικής αλυσίδας αποδεικνύεται από την ποιότητα των προϊόντων που απολαμβάνουν οι καταναλωτές. Το παγωτό είναι προϊόν πολύ ευπαθές στη θερμοκρασία, και η κακή λειτουργία της ψυκτικής αλυσίδας προκαλεί σοβαρή και μη αναστρέψιμη υποβάθμιση στην ποιότητά του, η οποία γίνεται άμεσα αντιληπτή από τον καταναλωτή. Την ίδια στιγμή, η εφοδιαστική αλυσίδα του παγωτού αποτελείται από δύο ξεχωριστά τμήματα: α) η εφοδιαστική αλυσίδα των πρώτων υλών που ξεκινάει με τη συλλογή του φρέσκου γάλακτος και β) η διακίνηση και διανομή του τυποποιημένου προϊόντος, η σαφώς πιο δύσκολη διαδρομή προς τον τελικό καταναλωτή. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, κάτω από τέτοιες ιδιαίτερες συνθήκες, η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας του παγωτού είναι μια επίπονη διαδικασία και δαπανηρή και μια συνεχή μάχη με το χρόνο.

Από την άλλη, η διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας, που αποτελεί εγγύηση για ένα καλό παγωτό, επιβάλλει στις βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο την υιοθέτηση των πλέον αυστηρών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας και τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών ψύξης. Οι περισσότερες εταιρείες παραγωγής παγωτού διαθέτουν ιδιόκτητες αποθήκες – καταψύκτες στις οποίες γίνεται η πρώτη αποθήκευση των προϊόντων τους. Στη συνέχεια, γίνεται η παραλαβή των προϊόντων με φορτηγά ψυγεία και τα προϊόντα διακινούνται στην ψυκτική αλυσίδα.

Ένα φορτηγό ψυγείο είναι ένα φορτηγό ή φορτηγάκι σχεδιασμένα για τη μεταφορά αναλώσιμων εμπορευμάτων σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες. Τα ψυγεία εμπορευμάτων έχουν διανύσει πολύ δρόμο τα τελευταία εκατό χρόνια. Από τα τέλη του 1800 οι άνθρωποι έχουν προσπαθήσει να βρουν τους καλύτερους τρόπους για να μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα, διατηρώντας παράλληλα την κατάλληλη θερμοκρασία. Αρχικά, με την χρήση κομματιών πάγου για να διατηρηθούν τα αλιευτικά αποθέματα, η μεθοδολογία των ψυγείων στην ναυτιλία ξεκίνησε.

Γύρω στο 1935, ο Frederick McKinley Jones σχεδίασε μία φορητή μονάδα ψύξης για τα φορτηγά που μετέφεραν ευπαθή τρόφιμα, και έλαβε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για αυτό στις 12 Ιουλίου, 1940. Αυτή η εφεύρεση αργότερα έγινε γνωστή ως η Thermo King και βοήθησε να φέρει την επανάσταση στην εμφάνιση των σούπερ μάρκετ όπως τα γνωρίζουμε σήμερα. Αυτή ήταν η αρχή της προσάρτησης μιας μονάδας ψύξης στο εξωτερικό ενός τρέιλερ, για την ψύξη των περιεχομένων στο εσωτερικό. Το 1940 υπήρχαν πάνω από 18.000 φορτηγά ψυγεία  που χρησιμοποιούνταν στις ΗΠΑ με περίπου 2.500 από αυτές τις μονάδες να ψύχονται μηχανικά.

Όταν πρόκειται για την διατήρηση της ψύξης στα φορτηγά ψυγεία αυτή η διαδικασία βασίζεται σε κινητήρες που παράγουν ψύξη ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα ευπαθή προϊόντα θα παραδίδονται σταθερά στη σωστή κατάσταση.

Προκειμένου να διατηρήσουμε σε άριστη κατάσταση τους κινητήρες στις μονάδες ψύξης είναι απαραίτητο να γίνεται η σωστή συντήρηση. Ως σημαντικό μέρος στο πρόγραμμα συντήρησης του κινητήρα, είναι τα φίλτρα που προστατεύουν τις μηχανές, μειώνουν τις διακοπές λόγω βλαβών, τον θόρυβο του κινητήρα και διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία των ψυκτικών μονάδων και άρα την διατήρηση της σωστής ψύξης.

Η Donaldson διαθέτει τα  στοιχεία φίλτρα για φορτηγά ψυγεία και τρέιλερ που πληρούν τις προδιαγραφές πρώτης εφαρμογής (ΟΕ).

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:

• Βελτιωμένη προστασία του κινητήρα

• Ανθεκτική και ενισχυμένη κατασκευή για απόδοση σε ακραίες θερμοκρασίες και συνθήκες υγρασίας.

• Ειδικό διηθητικό υλικό Synteq ™ για την διήθηση υγρών

• Τεχνολογία RadialSeal ™ για την διήθηση του αέρα

 

Ανταλλακτικά φίλτρα για φορτηγά ψυγεία και τρέιλερ:

OE Part Description Donaldson Part
11-6182 Φίλτρο λαδιού – Full Flow   P502067
11-9182 Φίλτρο λαδιού – Full Flow   P550835
11-9321 Φίλτρο λαδιού – Bypass   P552363
11-9059 Φίλτρο Αέρος –

εξωτερικό Radial Seal

  P822686
11-9300 Φίλτρο Αέρος –

εξωτερικό Radial Seal

  P953446
11-9341 Δευτερεύον φίλτρο καυσίμου   P553693
11-9342 Νεροπαγίδα –

φίλτρο πετρελαίου

  P550834