Η Donaldson είναι ο κορυφαίος προμηθευτής στον κόσμο των συστημάτων φιλτραρίσματος και ανταλλακτικών. Από το 1915 έχουν τελειοποιήσει και εξελίξει την κύρια δύναμη τους – καινοτόμο τεχνολογία, ισχυρές πελατειακές σχέσεις και την ευρεία γεωγραφική παρουσία – για να ανταποκριθεί στις ποικίλες και μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών τους.

Φίλτρα αέρος
Στο δρόμο ή εκτός δρόμου (οn-road or off-road), σε όλα τα περιβάλλοντα εργασίας, η τεχνολογία φίλτρων αέρος της Donaldson προστατεύει κινητήρες, εγγυάται μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του φίλτρου και σας δίνει την αυτοπεποίθηση ότι χρησιμοποιείς προϊόντα του ηγέτη της βιομηχανίας των φίλτρων. Η Donaldson πρωτοπορεί στην ανάπτυξη και σε κάθε σημαντική εξέλιξη στο χώρο του φιλτραρίσματος αέρος στα βαρέως τύπου οχημάτων από το 1915, με μακρά σχέση συνεργασίας με την πρώτη εφαρμογή (ΟΕ/OEM). Προκαθορίζουν τα πρότυπα των προδιαγραφών στον τομέα του φιλτραρίσματος.

Φίλτρα ελαίου/πετρελαίου/νερού
‘Όταν τα φίλτρα καθαρισμού υγρών είναι τα σωστά, ξέρεις ότι έχεις απόδοση κινητήρα και εξοπλισμό αιχμής. Η Donaldson παρέχει καινοτόμα σχέδια, μια πλήρη σειρά προϊόντων, την απόδοση που πληροί ή υπερβαίνει τις προδιαγραφές των κατασκευαστών, και όλα αυτά διαθέσιμα στην περιοχή σου. Οι σύγχρονες μηχανές βαρέως τύπου, απαιτούν βέλτιστη απόδοση στην διήθηση. Τα φίλτρα υγρών της Donaldson ξεπερνούν σε ποιότητα τα αντίστοιχα φίλτρα των ανταγωνιστών της σε διάρκεια ζωής και στην προστασία του κινητήρα.

Διαβάστε περισσότερα.

Φίλτρα υδραυλικά
Τα υδραυλικά φίλτρα της Donaldson προστατεύουν τα μηχανήματα και τα εξαρτήματά τους σε εκατοντάδες εφαρμογές – στη βιομηχανία και στα βαρέως τύπου μηχανήματα έργων. Η σειρά των φίλτρων της Donaldson περιλαμβάνει βάσεις φίλτρων, στοιχεία φίλτρων , φίλτρα Duramax™ βιδωτά και εξαρτήματα.

Φίλτρα για φορτηγά και λεωφορεία
Η Donaldson παρέχει προϊόντα φιλτραρίσματος και συστήματα καθαρισμού καυσαερίων για βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, συγκοινωνίες, αυτοκίνητα, SUV και ελαφρά φορτηγά που κάνουν τον κόσμο να κινείται. Ξέρουν πόσο σημασία έχει η καθυστέρηση στον χρόνο παραλαβής και παράδοσης προϊόντων η εμπορευμάτων και η ελαχιστοποίηση του κόστους της συντήρησης.

Φίλτρα για βαρέως τύπου μηχανήματα
Έχοντας τον σωστό βαρέως τύπου εξοπλισμό κάνει όλη τη διαφορά κατά τη μεταφορά αδρανών υλικών, σκάψιμο, διάτρησης και ανύψωση. Η Donaldson σάς βοηθά να αντιμετωπίζετε όλες αυτές τις καθημερινές προκλήσεις με φίλτρα που προστατεύουν τα μηχανήματά σας να κινούνται δυνατά και καθαρά.

Φίλτρα για αγροτικές εφαρμογές
Είτε έχετε ένα τρακτέρ, μία θεριζοαλωνιστική μηχανή ή έναν θεριστή χορτοταπήτων, η Donaldson έχει την εμπειρία να κρατά τον αγροτικό σας εξοπλισμού σε καλή κατάσταση. Στην πραγματικότητα, η “Donaldson Engineering Company” ξεκίνησε την δραστηριότητά της το 1915, όταν ο Frank Donaldson σχεδίασε ένα φίλτρο για την εισαγωγή αέρα του κινητήρα τρακτέρ Bull .

Φίλτρα για εφαρμογές ναυτιλίας
Είναι απλό για την DONALDSON να στηρίζει την ναυτιλιακή βιομηχανία, κατασκευάζοντας πολλά προϊόντα φιλτραρίσματος υψηλής ποιότητος, και συστήματα καθαρισμού καυσαερίων. Είτε πρόκειται για επαγγελματικά σκάφη και σκάφη αναψυχής με πετρελαιοκινητήρες ή με τουρμπινοκινητήρες που χρησιμοποιούνται σε παράκτιο και υπερπόντιο περιβάλλον, ή Donaldson προσφέρει τα καλύτερα προϊόντα φιλτραρίσματος και συστήματα και προϊόντα καθαρισμού καυσαερίων.

Φίλτρα για την βιομηχανική εφαρμογή
Η Donaldson σχεδιάζει, κατασκευάζει και εμπορεύεται μια πλήρη σειρά από υδραυλικά φίλτρα για την βιομηχανία για την προστασία των μηχανημάτων και εξαρτημάτων για εκατοντάδες εφαρμογές–στο εργοστάσιο και για βαρέως τύπου μηχανήματα. Όταν χρειάζεστε φιλτροθήκες, βάσεις φίλτρων, ανταλλακτικά στοιχεία φίλτρων, βιδωτά φίλτρα (π.χ. Donaldson Duramax™) ή υδραυλικά εξαρτήματα, επιλέξτε την Donaldson. Είμαστε υπερήφανοι να σας προσφέρουμε μια ευρεία γκάμα φίλτρων σε σύντομο χρόνο παράδοσης.

Φίλτρα Λαδιού

Οι συνέπειες της χρήσης ενός υποδεέστερου φίλτρου λαδιού είναι πολλές και διάφορες, και το ελάττωμά του
μπορεί να είναι καταστροφικό.

Τα φίλτρα λαδιού φαίνονται απλά, επειδή όλα τα μυστικά τους είναι κρυμμένα μέσα σε ένα κουτί που δείχνει ασήμαντο.
Εύκολα, κάποιος μπορεί να σκεφτεί ότι τα φίλτρα λαδιού δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα κομμάτι πτυχωτό χαρτί που είναι κολλημένο μέσα σε ένα μεταλλικό κύλινδρο, και για το καλό, προσθέσαμε και ένα λαστιχάκι για στεγανοποίηση.
Αλλά τα φίλτρα λαδιού είναι πολύ πιο περίπλοκα από αυτό, και η δυσλειτουργία ή βλάβη του φίλτρο λαδιού μπορεί να προκαλέσει, τουλάχιστον, πρόωρη φθορά του κινητήρα και
κατανάλωση πετρελαίου καθώς και, στη χειρότερη περίπτωση, την καταστροφή του κινητήρα.

Υπάρχουν ορισμένοι σημαντικοί λόγοι για τους οποίους ένα φίλτρο λαδιού μπορεί να δυσλειτουργεί και ενδεχομένως, να οδηγεί σε βλάβες. Ένα κοινό πρόβλημα, ειδικά με ένα φίλτρο λαδιού κακής κατασκευής, είναι το φράξιμο του διηθητικού υλικού. Αυτό μπορεί να προκύψει αν δεν αλλάζετε τα λιπαντικά και το φίλτρο τακτικά, αλλά ένα φίλτρο λαδιού υψηλής ποιότητας πρέπει να διαθέτει επαρκή ικανότητα να παγιδεύει και να συγκρατεί με ασφάλεια ένα σημαντικό ποσό σωματιδίων βρωμιάς. Συνήθως, η συνέπεια του φραγμένου φίλτρου λαδιού είναι το πέρασμα του αφιλτράριστου λιπαντικού σε κρίσιμα εξαρτήματα του κινητήρα, ή, σε ακραίες περιπτώσεις, η ολοκληρωτική έλλειψη (η διακοπή παροχής) λαδιού. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι ζημιά στα ρουλεμάν του κινητήρα και σε άλλα εξαρτήματα ακριβείας του κινητήρα , μειώνοντας σε μεγάλο βαθμό τη ζωή του κινητήρα.

Τα φίλτρα λαδιού καλής ποιότητας διαθέτουν μια βαλβίδα by-pass ( βαλβίδα παράκαμψης). Ο ρόλος αυτής της βαλβίδας είναι να κατευθύνει αφιλτράριστο λάδι σε εξαρτήματα του κινητήρα αντί καθόλου λάδι στην περίπτωση που το φίλτρο έχει βουλώσει ή εάν, σε ιδιαίτερα κρύο καιρό, το λάδι είναι πολύ παχύρρευστο για να περνάει μέσα από το υλικό φιλτραρίσματος μέχρι να ζεσταθεί και να αραιώσει. Το «τι γίνεται εάν» εδώ είναι, «τι γίνεται εάν» η βαλβίδα by-pass είναι ανεπαρκώς κατασκευασμένη και δυσλειτουργεί ; Το πιθανότερο αποτέλεσμα είναι, όπως περιγράψαμε νωρίτερα, την διακοπή παροχής λαδιού και σοβαρή ζημιά στον κινητήρα.

Ακόμα και το ίδιο το περίβλημα του φίλτρου λαδιού μπορεί να υφίσταται βλάβη υπό ορισμένες συνθήκες. Η κρύα εκκίνηση του κινητήρα με παχύρρευστο λάδι μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την απότομη άνοδος της πίεσης του φίλτρο λαδιού, και τότε μπορεί να σκάσει το περίβλημα – σε ακραίες περιπτώσεις. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όλο το λάδι μηχανής μπορεί να εξαντληθεί σε μόλις ένα λεπτό. Και μέχρι τη στιγμή που ο οδηγός καταλαβαίνει, η μπορεί και να μην το παρατηρεί αμέσως, ότι ένα λαμπάκι στο ταμπλό άναψε, η ζημιά έχει ήδη γίνει και ο κινητήρας πολύ πιθανόν θα είναι για πέταμα αφού καταστράφηκε.

Έτσι, πώς μπορεί κανείς να επιλέξει ένα φίλτρο λαδιού ποιότητας και να αποφεύγει όλα αυτά τα ” τι γίνεται εάν;”

Επιλέξτε ένα φίλτρο από έναν αξιόπιστο κατασκευαστή και ας ρίξουμε μια ματιά στους παράγοντες που έχουν μεγαλύτερη σημασία. Οι τρεις πιο σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να προσέχουμε είναι:

1. Απόδοση
2. Κατακράτηση
3. Αξιοπιστία

Η απόδοση μετράει την ικανότητα ενός φίλτρου για την απομάκρυνση μικρών σωματιδίων από το λιπαντικό. Για παράδειγμα, η απόδοση των φίλτρων λαδιού της Donaldson είναι 97,5%, που σημαίνει ότι θα αφαιρέσει το 97,5% όλων των σωματιδίων που μετρούνται σε μικρά. Ένα μικρό είναι ένα εκατομμυριοστό του μέτρου, ή περίπου το ένα χιλιοστό της ίντσας. Και τα κορυφαία φίλτρα λαδιού της Donaldson διαθέτουν 99,9% απόδοση. Όσο μεγαλύτερη είναι η απόδοση, τόσο περισσότερα σωματίδια παρακρατεί το φίλτρο.

Η παρακράτηση σας λέει πόσες μηχανικά υπολείμματα (σωματίδια βρωμιά) μπορεί να συγκρατήσει ένα φίλτρο πριν βουλώσει. Τα φίλτρα της Donaldson έχουν υψηλή παρακράτηση σε γραμμάρια, που σημαίνει ότι μπορεί να εγκλωβίζει σημαντικά περισσότερες προσμείξεις από κατώτερης ποιότητας διηθητικό χαρτί με κανονικό μέγεθος. Με τη χρήση του φίλτρου λαδιού της Donaldson δεν έχετε να ανησυχείτε για το “τι θα γινόταν αν” το φίλτρο φράξει.

Η αξιοπιστία πάει χέρι με χέρι με τα αναγνωρισμένα εργοστάσια κατασκευής φίλτρων. Επειδή οι περισσότερες τελικοί χρήστες και επαγγελματίες τεχνίτες συνήθως δεν έχουνε την δυνατότητα να κόψουνε και να ανοίξουνε τα φίλτρα να τσεκάρουν το υλικό και την κατασκευή του φίλτρου, πρέπει να βασίζεστε σε κατασκευαστές που διατηρούν δεκαετίες καλής φήμης για το σχεδιασμό, την κατασκευή και τις επιδόσεις των εξαρτημάτων, υλικών αν και αυτό το κατασκεύασμα είναι απαρατήρητο αφού συναρμολογείτε. Ως εκ τούτου, οι οδηγοί, do-it-yourselfers (DIYers), και οι επαγγελματίες τεχνίτες θα πρέπει να εμπιστεύονται στους κινητήρες φίλτρα που κατασκευαστήκαν από αυτούς που έχουν πρωτοπορήσει με καινοτομίες.

Τι συμβαίνει αν επιλέξετε να κάνετε οικονομία στον φίλτρο λαδιού – – Απόδειξη με δοκιμή:

Όλες οι δοκιμές διεξάγονται σε εργαστήριο με προϋπόθεση την πιστοποίηση κατά ISO
Δοκιμή multi-pass (πολλαπλών επαναλήψεων) σύμφωνα με το πρότυπο ISO 4548-12
Δοκιμή σημείου φυσαλίδας σύμφωνα με το πρότυπο ISO 2942

Δοκιμές επιδόσεων:
Κωδικός Donaldson: P502458
Κινέζος Κατασκευαστής: 32A40-00100 (απομίμηση)

Donaldson  Απομίμηση

Αξιοπιστία
Η ιδιοτυπία στο σχεδιασμό των φίλτρων αποδεικνύεται με την αυξομείωση των πιετών ανάλογα με το φίλτρο. Ως εκ
τούτου, προκύπτει αυτόματα λιγότερο συνολική κατακράτηση του φίλτρου.
. Το δείγμα της Donaldson έχει σταθερό 69 πιέτες
. Το δείγμα απομίμηση υφίσταται αυξομείωσης μεταξύ 56 και 62 πιέτες

Έως 18,5% λιγότερο πτυχώσεις στο προϊών απομίμηση.